Recensies

Hier een aantal boekrecensies
 

Op Bol.com

1: Prachtig boek! Wat een prachtig en indrukwekkend boek over de jeugdjaren van Harrie in Nederlands-Indië. En de impact die de ervaringen hebben gehad op zijn verdere leven. Mooi dat de zoektocht van zijn dochter heeft bijgedragen om dichter bij haar vader te komen. Een familieverhaal dat het zeker verdiend om verteld te worden. Een echte aanrader!

2: Indringend boek omdat het autobiografisch is en je meeneemt in het leven van een jongetje tot aan hij volwassen is. Het boek leest lekker door en geeft je een heel mooi inkijkje in een wereld waar ik zelf geen idee van had. Ik vind het interessant om te lezen over hoe patronen en trauma’s meegegeven worden in generaties en hoe reacties bepalend kunnen zijn door wat iemand mee heeft gemaakt. Dat het in Indonesië afspeelt, tijdens de oorlog vind ik extra interessant, omdat ik daar nog weinig over gelezen heb.

In dit boek zie je heel goed wat er gebeurt als een bevolkingsgroep van de ene op de andere dag geen bestaansrecht meer heeft en wat voor gevolgen dat heeft voor degenen die het meemaken en hun kinderen.

Om verschillende generaties en bevolkingsgroepen beter te begrijpen is dit boek echt een aanrader.
Annemieke

3: Een mooi beschreven familiegeschiedenis uit het voormalig Nederlands-Indië De schrijfster schrijft heel beeldend zodat ik de situatie goed voor mij zag. Het verhaal leest soepel door. Stapje voor stapje krijgt de schrijfster antwoorden op het verleden van haar vader en wat voor invloed dat had op hem maar ook op haar. Wat steeds terugkomt is de keuzes die anderen voor hem gemaakt hebben.
Aan het einde van het boek lees je hoe het het verleden samen komt met heden. Dat maakt het een mooi afgerond verhaal.

Op Facebook

Ontroerd door dit prachtige boek van Christine Urbach#ouvertures van een ver verleden.Zo mooi en meeslepend geschreven. Een must voor iedereen om van binnenuit meer te begrijpen van de Nederlands Indische geschiedenis. En het doorwerken van trauma in de volgende generaties. Bizonder hoe ik me herkende en identificeerde met dit verhaal terwijl ik bij mijn weten geen Indisch bloed heb. Maar wie weet wat ik in mijn voorouderonderzoek nog ga ontdekken?Christine Urbach – auteur heeft in mijn training #verhalentheater al een begin gemaakt met ‘t ten tonele voeren van een stukje van dit hardverscheurende familie verhaal en dit wordt vervolgt….Hou haar website in de gaten voor meer moois… #nederlandsindie#familiesystemen#oorlogstrauma#identiteit#autobiografisch#familiegeschiedenis#WO2#wiebenik?
Lieke

Ik ben inmiddels begonnen met lezen en word, door de zorgvuldig gekozen zinnen, heel soepel meegezogen naar een andere wereld en tijd. Ook al ben ik nog aan het begin van het verhaal, ik kan wel zeggen dat er een nieuwe wereld voor mij open gaat. Ben zeer gemotiveerd om verder te lezen en meer te ontdekken over deze familiegeschiedenis.
Anita

Op flyer Human Library