Over Christine

Christine Urbach (1970) is geboren in een gezin van een Nederlandse moeder en een Nederlands-Indische vader. Al van jongs af aan schreef ze gedichten en verhalen.

Na jaren met haar bedrijfskundige achtergrond intensief in het bedrijfsleven gewerkt te hebben, kwam haar oude liefde weer boven drijven. In een zoektocht “wie ben ik om wie ik ben” stuitte ze op een indringende familieverhaal. Een verhaal dat verteld moest worden. Een verhaal met een boodschap, met herkenning en een leerproces. Precies zoals het leven is. Met haar passie voor schrijven is dit haar eerste autobiografische roman.

Schrijven, verhalen vertellen en deze voor een groep ten gehore brengen. Ze deed en doet het graag. In een vervolg op de roman heeft ze de voorstelling Gelukzoekers geschreven. Onder muzikale begeleiding komen drie generaties gelukzoekers ten tonele. Drie generaties die zich in Nederlands-Indië staande moeten houden en allen op zoek zijn naar geluk. En zij, Christine, geldt dat ook voor haar?

In de voetsporen van die zoektocht ontpopte zich ook Huize Soephia. Dit is een heerlijke plek om te verblijven in de sfeer van herkenning van oude en nieuwe Indische met Nederlandse invloeden.